De mediator zal ook zorg dragen voor de juridische afhandeling bij de rechtbank en de gemeente. Juridische problemen zijn ingrijpend voor alle betrokkenen. Zeker als het gaat om zaken in de persoonlijke levenssfeer, zoals een echtscheiding, een ondertoezichtstelling van de kinderen, uithuisplaatsing, gezagsbeëindiging, omgangsregelingen en afstammingszaken. Want in eerste instantie zijn wij als mens betrokken bij de personen die wij bijstaan. Die verplichting om bij te dragen in de studiekosten is er, los van de vraag of een kind zelf geld kan verdienen door te werken.
Zo kom je tot een optimaal resultaat voor de korte én de lange termijn. De advocaten en mediators van De Boorder koppelen een persoonlijke aanpak aan een zakelijke blik. Met een sterke focus op overleg, mediation en collaborative divorce.
Zij bepaalt in overleg een doel en zet zich ten volle in dit doel te bereiken. Goede afspraken gaan verder dan het enkel uitvoeren van afspraken die soms tientallen jaren geleden zijn gemaakt. Op basis van de huidige situatie streeft Marloes er in overleg met haar cliënten naar afspraken te bereiken die recht doen aan de afgelopen jaren maar ook aan de toekomst. Haar kracht ligt in het boven water krijgen van de belangen in plaats van de standpunten. Als de belangen duidelijk zijn, kan er een eerlijk gesprek gevoerd worden voor een optimaal resultaat. Marloes Holthuis is een gespecialiseerd familierecht (overleg)advocaat en scheidingsmediator.
Omdat we vinden dat iedereen gehoord moet worden en recht heeft op de best mogelijke ondersteuning wanneer het echt nodig is. Catelijne Boshouwers is sinds 2007 familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Behalve dat zij cliënten als advocaat bijstaat in ”gewone” familierechtelijke kwesties, staat zij (ex)expats bij in uiteenlopende internationale ("cross-border") geschillen. Hieronder vallen bijvoorbeeld internationale echtscheidingen, kwesties omtrent het ouderlijk gezag en alimentatie met internationale aspecten. Catelijne voert regelmatig procedures in het kader van het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980.
De onafhankelijke en neutrale mediator zal beide partijen informeren over de zakelijke en juridische aspecten en mogelijkheden. Hierbij betrekt de mediator ook de emotionele kanten van de zaak en de belangen van de kinderen. https://www.cybo.com/NL-biz/advocaat-familierecht-groningen neemt geen beslissingen en geeft geen oplossingen. Dat doen de partijen zelf en samen, onder begeleiding van de mediator. Belangrijk aspect van mediation is de huidige relatie en wijze van communiceren van partijen.
Als kinderen het gevoel hebben dat ze tussen hun ouders moeten kiezen of een voorkeur voor een van de ouders moeten uitspreken, dan ontstaat er een innerlijk conflict bij het kind. Als het namelijk voor de ene ouder kiest, betekent dat voor het kind automatisch dat het de andere ouder afwijst. Een kind kan dan het (schuld)gevoel krijgen deze ouder in de steek te laten. Heeft u al een advocaat of mediator maar twijfelt u of u op de goede weg zit? Het kan dan goed zijn om op de achtergrond iemand mee te laten kijken. Mediation kan helpen om een rechtszaak te voorkomen of sneller te laten eindigen.
Contact Us Advocaat Familierecht Groningen Email: [email protected] Phone: +31505690499 Paterswoldseweg 806 Groningen, Groningen, NL 9728 BM
De persoonlijke belangen van de cliënt, de mens, staan centraal. Want ieder mens is uniek en geen zaak is precies hetzelfde. Een neutrale deskundige die zorgt voor beider belangen zodat een vechtscheiding wordt voorkomen. Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.
In https://foursquare.com/v/advocaat-familierecht-groningen/670f2349e1bab0629833e79b , dat alle bezittingen en schulden gemeenschappelijk zijn. Bij de echtscheiding is het van belang of u in gemeenschap van goederen bent gehuwd of onder huwelijkse voorwaarden, omdat dit bepaalt hoe alles na de scheiding moet worden afgewikkeld. Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. U kunt een eigen advocaat inschakelen en een echtscheidingsprocedure bij de rechtbank beginnen.
Een uitsluitingsclausule kan ook bij een schenking door de schenker worden bepaald. Het Uniforme Hulpaanbod (UHA) is een samenwerking tussen de rechtbanken en gemeentes, waarbij passende hulp wordt aangeboden aan ouders en kinderen in met name (v)echtscheidingen en omgangszaken. Wij zijn een gespecialiseerd kantoor gericht op alle facetten binnen het personen- en familierecht, erfrecht en scheidingsmediation. Het beste kun je een MfN-registermediator kiezen die gespecialiseerd is in nalatenschap en familie problematiek. Hiervoor ga je naar de zoekfunctie ‘vind een mediator’.